הכרות – חלק א'

מכירים את המעצבנים האלה, שלא משנה איפה הם נמצאים, הם צריכים להיות המסמר המרכזי באירוע?

אז הנה וידוי – אני מעצבן כזה. מאז שאני זוכר את עצמי, הייתי מעצבן כזה…

נעים מאד, שמי אוהד, בן 38 נשוי למורן ואבא ללני. גרים על שפת פארק הירקון ברמת גן ואת סדרת הפוסטים הזו אני כותב בהמשכים – כי אנחנו צריכים להעסיק שד טזמני בן שנתיים וחצי בתקופת הקורונה ההזויה הזו…

נולדתי וגדלתי בראשון-לציון של שנות ה-80', למדתי בבי"ס העברי הראשון בעולם "חביב" ואח"כ תיכון עם בגרות במגמה ביולוגית-כימית. איך לא – הייתי במועצות תלמידים של החטיבה והתיכון וכבר בכיתה י' נבחרתי ליו"ר התיכון… עד כיתה מאוחרת יחסית למדתי ערבית וכנראה שהומלצתי למודיעין. כך, לאחר שעברתי את כל מבחני המיון לגלי צה"ל, פתאום מצאתי את עצמי משובץ למודיעין 8200. היות ולא למדתי ערבית אבל הנתונים היו טובים, הגעתי לתפקיד ע' קצין אג"ם של כל היחידה… ילד בן 18 על תקן קצין שלוחש לאוזנו של הכל יכול…

מי שלא יודע, מי שמתווה את פעילות הצבא זה חיל המודיעין. כל שאר חילות הרגלים, האויר, הים, הקשר וכו', כולם פועלים ע"פ תעדוף של חיל המודיעין ואגף המודיעין, ובתפקידי ניהלתי את הפעילות הזו של היחידה מול הצבא… השנים הללו (יציאה מלבנון, אירועי הר הבית וכד') היו מעניינות במיוחד למרות שהדברים המעניינים באמת לא הגיעו לתקשורת.

השנים חלפו והעדפתי שלא לצאת לקצונה ואף להקדים את השחרור בחודש כדי להתחיל מיד ללמוד ולא לבזבז זמן. התחלתי ללמוד במסלול משולב של משפטים ומנהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל.

כבר בשנה הראשונה נבחרתי לנציג ביה"ס למשפטים באגודת הסטודנטים, בשנה השנייה ליו"ר ביה"ס ובשנה השלישית ליו"ר אגודת הסטודנטים. את הלימודים פרסתי על 5.5 שנים לשני התארים יחד וכיהנתי כיו"ר אגודת הסטודנטים במשך 3 שנים ברצף. עד היום לא היה יו"ר בארץ שעקף את זה ?. בתקופה הזו כיהנתי גם כיו"ר פורום הסטודנטים למשפטים בישראל והשתתפתי באופן קבוע בישיבות עם שרי המשפטים דאז (והיו למיטב זכרוני שישה או יותר..), יו"ר פורום המכללות הלא-מתוקצבות בישראל וסגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית. בתקופה ההיא מתוקף תפקידי כיהנתי כחבר ועד מנהל ודירקטור באיסתא, דירקטור בחברת ביטוח, דירקטור במכללה למנהל ובחברות כלכליות. אגב, מכירים את פאנג'ויה?… ??

בין לבין הספקתי לטייל שלושה חודשים בהודו. זוכרים את אותו מעצבן מתחילת הפוסט? אז מה הסיכוי שאהיה בהודו ולא אפגוש את הדלאי לאמה? העובדה שמדובר בחתן פרס נובל לשלום, ראש הממשלה הגולה של טיבט ומנהיג הדת הבודהיסטית הנרדף בידי ממשלת סין, לא מנעה ממני מלפגוש אותו. פעמיים. הפעם השנייה היתה דווקא בישראל, יחד עם שמעון פרס ז"ל. במשרדנו תלויה התמונה המקורית עם ההקדשה האישית שקיבלתי ממנו.

בשנת 2008 התמודדתי למועצת העיר ראשל"צ. ראש הרשימה (חברי היקר ושותפי לדירה באותם ימים) הוא ראש העיר היום. שנה לאחר מכן התאגדנו כמה יו"רי אגודות סטודנטים, הקמנו מפלגה והתמודדנו לכנסת (תחפשו בויקיפדיה – מפלגת צבר). היום מספר 1 ברשימה הוא ח"כ ב"יש עתיד" ומספר 4 אולי אוטוטו שר… אני הייתי מספר 2.

שם סיימתי עם הפעילות הפוליטית (לפחות בנתיים…). פשוט העדפתי לפנות יותר זמן לפעילות אחרת, כזו שגם "מחזירה אהבה" בניגוד לפוליטיקה, ופיניתי את מלוא הזמן – לנדל"ן.

אי-שם ב-2008 מצאנו דירת-קרקע בבניין הצמוד לדירתנו השכורה, שעמדה למכירה. המחיר שלה היה 650,000 ₪ ל-72 מ"ר + חצר צמודה. בימים ההם זה לא היה ממש זול ותשואה של 5.2% לא ממש הלהיבה אותנו. שני חבר'ה שלא הבנו יותר מדיי, חוץ מפוליטיקה 😉

אפילו הגדלנו לעשות ולנצל קצת קשרים – חשבנו לשנות יעוד ולהשכיר את הדירה לגן ילדים… בלי הרבה השקעה יכולנו להגיע לתשואה של כמעט 15%(!) וזה אפילו היה אפשרי משפטית…

אני בכלל לא רוצה לתאר כמה שווה הדירה היום וכמה מזמן היינו מחזירים את ההשקעה, אבל בשורה התחתונה לא עשינו את העסקה. פחדנו, תירצנו לעצמנו תירוצים, הסברנו לעצמנו הסברים, ואז היא פשוט נמכרה… אז בעצם את הפעילות שלי בנדל"ן התחלתי בהפסד עוד לפני שבכלל הוצאתי שקל מהכיס. לא נורא, הרי אומרים שמי שלא מפסיד לא יכול להצליח נכון? "אז את ההפסד עשיתי כבר בהתחלה", ככה לפחות היה לי נוח לחשוב… האם זה נכון? נראה בהמשך!

מה יהיה כאן השבוע?

תכירו אותי יותר לעומק, הפוסט הבא כבר יהיה נדל"ני לגמרי. תשמעו על העסקה הכי חסרת סיכוי שהפכה אותי למי ומה שאני היום, תכירו את "אינווסטו" ואיך היא בכלל נולדה, תשמעו על הפעילויות שלנו ארה"ב ובכלל, תכירו את הקבוצה שלי.

ולמי שעדיין לא שם לב, גם הפודקאסט המעולה שצילמנו עם ליאור עלה השבוע, אז יש לכם ממש הרבה ממני…

מקווה שתהנו!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

כתבות נוספות

סיימנו עסקה – מה עושים עם הרווח?

לאחר שאנו מסיים עסקה, נשארים (בשאיפה) עם ההון שהשקענו ועם רווח. השאלה שתמיד נשאלת היא – מה עושים עכשיו? האם משקיעים מחדש את הכל? האם נהנים מהרווח ומשקיעים רק את ההון הראשוני? מחלקים בין שניהם? אני בגישה שאם לא חייבים (שימו לב – "חייבים", לא "רוצים") להשתמש ברווח – אל תגעו בו, ותמשיכו "לגלגל" אותו

קרא עוד »

נדל"ן ככלי להשגת חופש כלכלי

כל אדם רוצה להיות "חופשי כלכלית". אבל מה זה בעצם? "חופש כלכלי" מוגדר כיכולת אדם לחיות ברמת החיים שהוא רוצה, ללא הצורך לעבוד. זאת אומרת – רמת החיים שלו ממומנת על ידי הכנסות פאסיביות בלבד. הרבה אנשים רוצים להיות "עשירים" או במילים מקצועיות יותר – חופשיים כלכלית. אבל אין להם מושג מה זה אומר? עבורם

קרא עוד »

מהי "תשואת מטרה" בדרך ליעד מספר החופש הכלכלי?

בפוסטים הקודמים ראינו למה דווקא נדל"ן הוא כלי אידיאלי לצבור הון ולהגיע לחופש כלכלי. ראינו כיצד לבנות תוכנית עבודה, והיום אני רוצים לשים דגש דווקא על התשואה שאותה אנחנו נחפש בעסקאות נדל"ן שאנחנו עושים בדרך ליעד. נניח ואנחנו מתחילים את התוכנית שלנו עם מיליון ש"ח (חלקם הון עצמי וחלקם מימון זול עליו אדבר בהמשך היום).

קרא עוד »

הרחבת הפעילות בארה"ב – עסקת קייפ קורל

זה יכול היה להגמר הרבה יותר גרוע, ושכר הלימוד לא היה זול, אבל עשינו מהלימון מפעל ללימונדה בפוסט השלישי סיפרתי שנכנסתי כמשקיע ב-3 עסקאות, וש-2 מהן באמת יצאו מוצלחות? אז השלישית – פחות. זו היתה עסקה בעיר קייפ קורל, פלורידה. החברה שנפגשתי איתה שידרה איתנות וידע (ישבה במשרדים של סוכנות ביטוח ובבעלות סוכנות הביטוח, תיאום

קרא עוד »

הכרות – חלק ב'

נדל"ן יזמי, נדל"ן מניב, מגורים, מרכזים מסחריים, לוגיסטיקה, משרדים, חנויות וחניונים. מה לא היה לנו… השנים היו 2006/7, תכנית המתאר הארצית מס' 38 (תמ"א 38 – חיזוק מפני רעידות אדמה) הגיחה לעולם ויצרה מציאות חדשה שנקראה "התחדשות עירונית". הייתי מהראשונים שזיהו את ההזדמנות והתחלתי לאגד וועדי בתים לשיפוץ עם חיזוק, תוספת מרפסות, מעליות, ממ"דים וקומות

קרא עוד »

פוסט סיכום

בשבוע הזה חלקתי איתכם את ה"אני מאמין" שלי בהשקעות ובתכנון פיננסי. כסף, או נכסים, הינם האמצעי ואף פעם לא המטרה. וכך צריך תמיד לנהוג. אם תבנו לכם "תוכנית עבודה" מתוכננת, עם יעדים ברורים, ותפעלו לשם כך, אין שום סיבה שלא תגיעו לשם. הרי כשיודעים לאן הולכים, אפשר לתכנן את הדרך, לבחון ולנתח אותה, וגם אם

קרא עוד »

לפגישה וקבלת פרטים השאר פרטים ונציגנו יחזרו אליך בהקדם!

"הפרסום מהווה הצגה תיאורטית וכללית בלבד, ההשקעה תעשה באמצעות מספר מצומצם של משקיעים כמותר על פי חוק ניירות ערך, התשכ"ח-1968 ("חוק ניירות ערך") וחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994 ("חוק השקעות משותפות")". משקיעים שיפנו ל-nvesto! ("החברה") על מנת להתעניין ולהשקיע בפרויקט יבחרו במסגרת משא ומתן פרטני ואישי אשר ינוהל על פי סדר פנייתם לחברה. על כן, השקעה בליווי וסיוע החברה אינה מוסדרת לפי חוק ניירות ערך ו/או חוק השקעות משותפות וכל חומר פרסומי אודות פרויקטים שמציגה החברה לא אושר על-ידי הרשות לניירות ערך בישראל במסגרת תשקיף. תנאי ההשקעה ופרטי העסקה המלאים ייחשפו אך ורק במסגרת הליך המשא ומתן, למספר מסויים של משקיעים פוטנציאליים (בהתאם להוראות חוק ניירות ערך) ורק המשקיעים המתאימים שיבחרו על-ידי החברה בהליך המשא ומתן יוכלו לקחת חלק בהשקעה. החברה והפועלים מטעמה אינם מורשים לפי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995, וכל מידע פרסומי שנמסר וכן כל מידע שיימסר לגבי אפשרות השקעה במסגרת הצעה עתידית לא יהווה ייעוץ השקעות או שיווק השקעות כהגדרתם בחוק. משקיעים אשר החליטו להשקיע בפרויקט יעשו זאת על סמך בדיקה שהתבצעה על ידם בלבד אודות ההשקעה ותנאיה, לרבות יתרונות וסיכונים הכרוכים בהשקעה, ועליהם לפנות לקבלת ייעוץ מיועצים מתאימים בנוגע לסוגיות משפטיות, חשבונאיות, כספיות ומיסוי הכרוכות בביצוע ההשקעה."

© כל הזכויות שמורות ל-investo המרכז הישראלי להשקעות בינלאומיות בע"מ

נגישות

הרשמו למועדון המשקיעים שלנו וקבלו את המדריך המלא להשקעות נדל"ן בחו"ל